Ai nevoie de software personalizat pentru gestionarea resurselor umane?

Resursele Umane reprezintă, probabil, unul dintre cele mai laborioase domenii ale unei afaceri. Managerii de resurse umane trebuie să analizeze datele și să înțeleagă în profunzime activitatea angajaților lor, să știe cât de eficienți sunt în a-și face treaba și să aibă o imagine clară a profilului oamenilor din companie, pentru a asigura astfel o recrutare de succes. De asemenea, departmentul trebuie să gestioneze numeroase documente și informații confidențiale, astfel încât securitatea datelor este foarte importantă.
În plus, toate sarcinile operaționale și activitățile zilnice îngreunează și mai mult situația pentru specialiștii din HR, nevoiți să facă față unui volum mare de muncă. Din acest motiv, dacă ai observat că în departamentul tău sunt foarte multe sarcini și informații de gestionat, este necesară utilizarea unui software dedicat, deoarece numai o soluție automată poate să îmbunătățească substanțial procesele specifice ariei.
Există multe avantaje ale utilizării unui instrument de gestionare a resurselor umane, mai ales dacă în loc de un produst standard vei opta pentru o soluție personalizată, creată de o echipă de dezvoltare experimentată, formată din arhitecți și programatori. O aplicație care se potrivește nevoilor particulare ale afacerii tale iți va permite să lucrezi cu cei mai relevanți indicatori care te vor ajuta să înțelegeți ce se întâmplă cu adevărat în echipa ta. La urma urmei, scopul principal al software-ului de gestionare a resurselor umane este de a ajuta managerii să atragă și să rețină cei mai valoroși oameni, care pot face afacerea să crească.

Când este momentul potrivit pentru a investi într-o aplicație de gestionare a resurselor umane?

În prezent, sistemele de management al resurselor umane sunt utilizate în companii de diferite dimensiuni, indiferent de domeniul lor de activitate. Automatizarea este un pas important pentru orice afacere, astfel că trebuie să alegi cu înțelepciune, evaluând atent nevoile pe care vrei să le rezolvi cu ajutorul tehnologiei. Deci, când este momentul potrivit pentru a lua în considerare implementarea unei soluții personalizate de HR? Iată câțiva indicatori care arată că te-ai putea descurca mult mai bine în afacerea ta dacă ai alege să automatizezi anumite sarcini sau activități:
Compania crește, la fel și echipa. Pentru companiile cu un număr mic de angajați, este mult mai ușor pentru oamenii de resurse umane să țină evidența tuturor activităților care au loc și a proceselor organizaționale. Dar odată ce afacerea va crește, volumul de muncă va depăși capacitățile departamentului de HR, astfel încât anumite operațiuni trebuie automatizate.
Ai prea multe informații de gestionat. Gestionarea unor volume mari de date poate fi cu adevărat dificilă, iar sarcina va deveni tot mai grea dacă se optează pentru stocarea informațiilor pe hârtie. Redu riscul de erori în centralizarea, analiza și raportarea informațiilor, utilizând un software specializat.
Pierzi prea mult timp cu anumite procese / activități. Când anumite sarcini devin atât de laborioase încât oamenii de resurse umane nu își mai pot îndeplini îndatoririle de bază, trebuie, în mod cert, implementate noi instrumente și sisteme. Software-ul va prelua sarcini repetitive, economisind astfel timp valoros ce poate fi dedicat planificării unor inițiative strategice.
Totuși, nu uitați că succesul implementării unui instrument de gestionare a resurselor umane este determinat de capacitățile sale, motiv pentru care trebuie să te asiguri că soluția va oferi un răspuns la cele mai importante nevoi ale companiei sau departamentului de HR.

Care sunt funcțiile cheie ale unui software de HR?

Folosirea sistemului adecvat de management al resurselor umane poate fi crucială pentru afacerea ta.
Dacă în companie nu a fost folosită niciodată o soluție software pentru HR, trebuie să ai în vedere că anumite caracteristici sunt obligatorii pentru o aplicație eficientă.
Personalizarea rolurilor utilizatorilor. Departamentul de resurse umane gestionează adesea de informații confidențiale, nu numai despre persoanele din companie, ci și despre candidați. Prin urmare, dacă vei implementa o soluție de HR pentru afacerea ta, atunci va trebui să te asiguri că aceasta oferă acces diferit pentru diferiți utilizatori: administratori, manageri de echipă, membri ai echipei, etc. Astfel, fiecare utilizator are acces la date relevante, asigurând totuși un nivel ridicat de confidențialitate.
Notificări și memento-uri. Probabil că petreci mult timp jonglând între responsabilitățile strategice și sarcinile zilnice, ținând cont de imaginea de ansamblu și încercând să iți amintești tot felul de termene. Concedii, salarii, ore de lucru și alte date importante – toate acestea trebuie urmărite în mod constant, astfel încât fluxul de lucru al companiei să poată continua fără probleme, fără niciun blocaj. Prin memento-uri și notificări automate, te vei asigura că nicio sarcină nu este trecută cu vederea și vei elimina riscul de erori umane. Aplicația poate trimite alerte automate prin e-mail pentru a informa angajații despre zilele de concediu, valabilitatea documentelor, termenele limită ale proiectului și altele.
Prezența și gestionarea concediilor. Aplicația ar trebui să țină evidența orelor de lucru ale angajaților, să livreze fișe de prezență și să eficientizeze fluxul de aprobare a cererilor de concediu. În plus, trebuie să ofere managerilor o imagine de ansamblu asupra situației zilelor de concediu ale membrilor echipei lor și să permită angajaților să își verifice zilele de concediu disponibile, în orice moment.
Recrutarea și managementul performanței. Software-ul de resurse umane ar trebui să ajute la gestionarea procesului de recrutare și să faciliteze evaluarea performanței angajaților. Folosind aplicația potrivită, va fi mai ușor să urmăresti informațiile legate de procesul de angajare, de la profilul candidatului, la fișa postului, nivelul de vechime, numărul de aplicări și multe alte detalii relevante. Software-ul personalizat permite chiar crearea de programe de stimulare și motivare.

De ce software-ul personalizat este mai bun decât produsele standard

O soluție software personalizată, indiferent cărei zone de afaceri se adresează, este opțiunea ideală pentru compania ta, deoarece răspunde unor nevoi specifice. Dacă alegi să investești într-un produs deja dezvoltat, vei observa că se adresează unor nevoi prea generale și are funcționalități limitate, deoarece a fost conceput pentru a se plia pe specificul mai multor tipuri de companii.
O aplicație custom prezintă mai multe beneficii, deoarece capacitățile sale sunt adaptate în funcție de solicitările specifice departamentului tău de HR. Astfel, echipa va lucra mai eficient, iar rezultatele vor apărea în cel mai scurt timp. În plus, dacă vor fi necesare funcții sau actualizări suplimentare, poți contacta oricând furnizorul de servicii de dezvoltare, pentru a implementa modificările. În concluzie, o aplicație personalizată iți va permite să răspunzi cu ușurință sarcinilor zilnice și să ai un avantaj fata de competitori.