Simplifică procesul de lucru remote printr-o soluție software personalizată

Criza COVID-19 a schimbat politicile de afaceri și preferințele angajaților cu privire la munca la distanță. În timp ce înainte, unii manageri și lideri de echipă erau reticenți față de acest mod de lucru, pandemia i-a convins că aceasta ar putea fi, de fapt, cea mai bună opțiune. După 2020, modul de lucru al organizațiilor s-a schimbat și chiar și acum, dupe ce sectorul de afaceri a reluat treptat operațiunile, o mulțime de companii iau în considerare continuarea lucrului remote sau adoptarea unui model hibrid pentru perioada următoare.

Aceste schimbări au influențat modul în care profesioniștii din HR își fac munca, aducând multe provocări în zona de planificare strategică și în activitățile de zi cu zi. Și se pare că situația nu va reveni prea curând la normal, motiv pentru care, în calitate de expert în resurse umane, trebuie să afli cum să abordezi fiecare scenariu și să decizi care este cea mai potrivită opțiune pentru realitatea companiei în care lucrezi.

Atât angajatorii, cât și angajații, și-au schimbat punctul de vedere în ceea ce privește modul de lucru, și de aceea trebuie implementate noi soluții care vor facilita activitățile zilnice. Din fericire, tehnologia oferă numeroase oportunități. Există o mulțime de aplicații software pe care le puteți folosi, dar alegerea ideală este o soluție personalizată care va ajuta specialiștii din departamentul de HR să gestioneze resursele umane din companie.

Care sunt cele mai mari provocări ale gestionării de la distanță a personalului?

Din cauza restricțiilor și recomandărilor de distanțare socială, companiile care și-au mutat activitatea online s-au confruntat cu dificultăți în gestionarea personalului. Incertitudinea a reprezentat o amenințare pentru toată lumea, afaceri sau oameni, motiv pentru care asigurarea unui mediu de lucru stabil, chiar și în condiții distanțare, a devenit o prioritate pentru organizațiile care își doresc evoluție, în ciuda pandemiei. Pentru oamenii de HR, au existat multe probleme în ceea ce privește menținerea nivelului de implicare și cultura de echipă, dar iată câteva dintre cele mai comune:

1. Gestionarea interacțiunilor de la distanță: noul mod de lucru a schimbat cultura organizațională, iar acest lucru vine cu o mulțime de dificultăți neașteptate, cum ar fi lipsa unui răspuns imediat în diverse sarcini, volum de lucru mai mare, reacții în timp real sau implicarea în echipă – acestea fiind doar câteva dintre provocări.
2. Elementul necunoscut: pentru angajați, schimbările din rutina zilnică și sentimentul de deconectare duc la teama de a nu ști ce rezervă viitorul, iar companiilor le revine sarcina de a îi asigura că lucrurile sunt pe drumul cel bun.
3. Imposibilitatea de a acționa rapid: echipele de resurse umane nu sunt obișnuite să lucreze într-un mod agil, ci mai degrabă își planifică fiecare etapa a inițiativelor de implementat. Cu toate acestea, pandemia i-a forțat pe specialiștii din HR să se adapteze, să ia decizii rapide și să lucreze cu variabile imprevizibile.

Din fericire, aceste obstacole pot fi depășite printr-un efort comun, dar și prin implementarea unor soluții software optime. Cererea de aplicații personalizate pentru HR a crescut considerabil în ultimul an, din motive întemeiate: un instrument care este potrivit pentru compania ta poate face minuni și poate îmbunătăți în mod considerabil activitatea organizației. Iată ce poate face pentru tine un software personalizat, dedicat departamentului de resurse umane:
Reduce riscul de greșeli
Folosirea unui software dedicat pentru a gestiona anumite activități în departamentul de HR va reduce riscul erorilor umane, mai ales în unele dintre cele mai laborioase zone ale departamentului, precum salarizare sau zilele de concediu. Automatizarea va înlocui operațiunile manuale, iar acest lucru va avea un impact major în activitatea profesioniștilor din HR, care nu se vor mai afla sub presiunea de a nu greși.

Asigură transparență
Cu noul mod de lucru la distanță, atât managerii, cât și angajații, trebuie să regândească felul în care văd mediul profesional și să sporească încrederea. Cu ajutorul unui software personalizat, care răspunde nevoilor specifice ale companiei, poți oferi tuturor acces la aceleași informații, pentru a elimina blocajele de comunicare dintre echipe sau dintre membrii acestora. Astfel, toată lumea va fi pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește informațiile.

Îmbunătățeste performanța
O soluție software personalizată va crește semnificativ eficiența echipei de resurse umane și, astfel, va spori performanța intregii companii. Inregistrarea manuală a datelor va dispărea, precum și documentele tiparite, care erau deja o problemă serioasă pentru companii chiar înainte de pandemie. Sarcinile repetitive vor fi eliminate, oferind specialiștilor mai mult timp pentru a gândi strategii și inițiative care pot crește afacerea și pot menține angajații implicați.

Oferă autonomie angajatilor
Deoarece datele vor fi disponibile pentru fiecare angajat, acestia va putea gestiona ei înșiși anumite sarcini administrative. De exemplu, își pot gestiona cererile de concediu sau foile de prezență, pot vedea aprobări sau pot elimina cereri, în anumite circumstanțe. Teamleaderii pot accepta cereri automat, deoarece întregul flux este prestabilit in cadrul aplicației.