Cum ajută soluțiile de BI companii din diverse industrii?

Scroll for more

Îți dorești să accesezi, în timp real, numeroase informații ce provin din surse diferite? Ai nevoie să generezi și să analizezi rapoarte complexe, pentru a lua cele mai bune decizii bazate pe date istorice?

Toate acestea par dificil de obținut, însă există o soluție care te va ajuta în mod cert: Business Intelligence (BI). BI este un domeniu ce a evoluat constant în ultimii ani. Și la fel vor face și competitorii tăi, dacă nu începi să folosești și tu o soluție de BI cât mai curând. Aceasta îți va permite să ții pasul cu piața competitivă, indiferent de domeniul de activitate al companiei tale. Business Intelligence îți oferă acces rapid la date esențiale, transformă cifrele în informații valoroase pentru afacerea ta, oferindu-ți astfel posibilitatea să iei decizii rapide și informate. Tocmai din acest motiv, folosirea unei soluții solide de BI poate deveni unul din avantajele tale asupra competiției.

Dincolo de beneficiile generale, BI are numeroase aplicabilități în diverse industrii, adjutand companiile să observe comportamentul clienților sau competitorilor și să analizeze tendințele pieței. Am discutat cu echipa noastră de specialiști și cu clienți ce activează în diverse industrii, și am aflat cum BI poate îmbunătăți performanța afacerilor în trei zone majore: manufactură, retail și farma.

De ce companiile din manufactură ar trebui să utilizeze soluții de BI?

Dacă ar fi să numim o industrie ce nu poate exista fără Business Intelligence, aceea este manufactura. Companiile de producție se confurntă cu un volum uriaș de date care provin din numeroase surse și care trebuie prelucrate și transformate în soluții clare de business. Un instrument de BI rezolvă această problemă și crește eficienta operațiunilor în fabrici. Folosindu-l, vei putea accesa date istorice în timp real, ceea ce facilitează procesul de luare a deciziilor în dezvoltarea de produse, lanțuri de distribuție și canale de vânzări.

În plus, inginerii care folosesc BI pot anticipa potențiale blocaje în procesul de producție, pot identifica motivele acestor blocaje și pot decide cum vor recupera marjele. Prin intermediul unei analize tansparente și complexe, BI îți oferă o privire de ansmblu asupra tuturor aspectelor companiei tale de manufactură: date tehnice, inventar, distribuție sau vânzări.

Cum ajută BI companiile din retail?

Principala provocare pentru o companie de retail este aceea de a analiza informații care provin din multiple surse: magazine, distribuitori, puncte de vânzare, și multe altele. Dacă activezi în acest domeniu, Business Intelligence îți oferă posibilitatea de a avea toate aceste date depozitate în același loc și de a accesa orice informație în orice moment, indiferent de sursă.

Un alt aspect ce caracterizează această industrie este acuratețea inventarului. Deseori, produsele se pierd pe traseul parcurs între momentul când sunt comandate și momentul în care ajung la punctul de vânzare. Acest lucru duce la pierderi financiare substanțiale, pe care o soluție de Business Intelligence le poate reduce, prin identificarea punctului în care produsele dispar și eliminarea cauzei care generează această problemă.

Având în vedere dinamismul aceste industrii, nu îți permiți să întâmpini probleme și să petreci timp îndelungat căutând o soluție. Până și cel mai mic detaliu se poate amplfica, iar acest lucru va genera haos în fluxul operațional al companiei tale. Implementând o soluție de BI, poți anticipa și elimina dificultățile, și nu numai: urmărirea profitului, identificarea tendințelor de piață și stabilirea potentialelor zone ce urmează să înregistreze creștere. Pe scurt, folosind Business Intelligence în retail, companiile își pot crește profitul. Așadar, uită de spreadsheet-uri stufoase și rapoarte învechite. Instrumentele de BI centralizează datele într-un singur warehouse, transformându-le în informații valoroase care creează contextul perfect pentru ca tu să iei cele mai corecte decizii pentru compania ta.

Cum se folosește BI în companiile de farmaceutice?

În industria farmaceutică, una din principalele beneficii ale folosirii BI este reducerea costurilor și pierderilor materiale. Circuitul produselor în farmacii este foarte dificil de controlat din cauza autorizațiilor și brevetelor, plus că, în fiecare zi, cantități considerabile de medicamente expiră în depozite. Folosind în mod corect o soluție de BI, poți elimina această problemă, efectua previziuni precise și dezvolta un flow sănătos pentru produsele farmaceutice.

De asemenea, vei avea acces la chestionare globale, studii și lucrări de cercetare, deoarece BI facilitează schimbul de informații între entități din întreaga lume. Acest lucru înseamnă că, pe baza unor date exacte, vei putea identifica tendințe internaționale, alege teme noi de cercetare sau stabili cele mai potrivite strategii de vânzări și marketing pentru compania ta farmaceutică.

În acest moment, sectorul de business este dominat în mod clar de volume uriașe de date, pe care managerii le folosesc în fiecare zi pentru a lua cele mai bune decizii pentru companiile lor. Indiferent de industria în care activează, provocările sunt multiple și competita este acerbă, așa că managerii de companii caută în mod constant soluții inovative pentru a fi cu un pas înaintea pieței. Iar în ceea ce privește analiza datelor, Business Intelligence pare să fie soluția ideală. Modul în care companiile abordează analiza datelor se schimbă în mod constant, iar nevoia de BI este din ce în ce mai proeminentă. Așadar, indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiunea companiei tale, fii sigur că BI este soluția ce poate face o diferență reală.

Află ce poate o soluție de BI să facă pentru compania ta!

Contactează-ne la +40 21 311 75 81

sau

Trimite-ne un e-mail
office@exesoftware.ro
[otw-bmp id=”8″]