Așa cum am promis, iată-ne la următorul articol ce explică detalii legate de BI! În cazul în care ai ratat primul articol, urmează link-ul de aici.

Dacă ai citit primul nostru articol, probabil ai rămas cu nedumeriri legate de instrumentul BI (uneori numit și „tool”). Unde e plasat? Ce faci cu el odată ce a ieșit din mâinile programatorului?

Care e tehnologia din spatele BI?

Gândește-te la Business Intelligence ca la un accesoriu. Și nu vreunul care nu aduce nicio îmbunătățire, ci mai degrabă o componentă software agilă care îți procură un raport sau o previziune. Instrumentul chiar poate face diferență pentru afacrea ta!

Cu adevărat important este să ai în spate un server compatibil. Acest server este cel care stochează datele proaspăt transformate în format multidimensional. Dar stai linistit, căci alegerea unui server nu este o sarcină ce îți revine ție, așa încât te poți considera scăpat de grija asta. Profesioniștii se vor ocupa de problemă.

Ca să-ți faci o idee, iată câteva nume cu care te vei întâlni: Microsoft SQL Server, IBM Cognos, Oracle BI, Tableau, Qlikview, MicroStrategy (da, au nume istețe). O parte dintre servere vin gata echipate cu instrumente, dar e alegerea ta dacă le păstrezi sau cauți ceva mai potrivit nevoilor tale.

De ce mai ai nevoie, pe langa tool-ul BI?

În mod normal, utilizatorii fiind diferiți, au nevoi diferite… În funcție de dimensiunea companiei tale, gradul de pricepere tehnică din interiorul companiei și alte variabile, un instrument poate să facă minuni sau să provoace neplăceri. Aici intervine consultanța. Înainte să comanzi un instrument personalizat, vei sta de vorbă cu reprezentanții companiei de dezvoltare și externalizare de servicii software pe care ai ales-o.

Bineînțeles că e recomandat să-ți faci temele înainte de asta. Asigură-te că nu spicuiești broșurile, ci mai degrabă îți rezervi timp suficient să citești din scoarță în scoarță toate materialele disponibile (și de încredere!) și să te gândești bine. Asta va fi în avantajul tău fiindcă îți va fi mai ușor să iei decizia corectă și să te obișnuiești cu noul tău instrument de BI.

Seria noastră continuă data viitoare cu un nou articol despre BI, așa că treci pe aici și aruncă o privire!