Anul 2018 poate fi considerat in primul rand anul consolidarii a tot ceea ce ne-am propus sa realizam inca din anii anteriori. Am reusit sa aprofundam cunostintele si sa extindem experienta in utilizarea noilor tehnologii, am imbunatatit managementul intern, am reconfigurat echipele existente, am format echipe noi, am extins spatiile de lucru si le-am modernizat pe cele existente si am crescut semnificativ prezenta pe piata interna si internationala prin promovarea intensa a serviciilor si produselor noastre.

Putem spune in continuare ca 2018 a fost si un an al cresterii, echipa a crescut – am atins un numar record de 89 angajati, la fel a crescut si numarul de clienti si numarul de proiecte, iar estimarile ne arata ca cifra de afaceri va creste si in acest an cu aproximativ 5.5%. Este interesant de observat ca cea mai semnificativa crestere in raport cu anul anterior o inregistram pe piata interna (+19%), acolo unde esFields a fost principalul motor (+50.2%).

Nu in ultimul rand doresc sa remarc cresterea calitatii serviciilor, am primit mai mult decat in alti ani aprecieri in acest sens de la clientii nostri, iar numarul nemultumirilor pe tema calitatii livrabilelor indiferent de natura lor a scazut semnificativ.

La finalul intalnirii din luna Noiembrie cu dl Atiq Samad, CIO al JT International am primit urmatorul mesaj:

“Colegii mei sunt foarte multumiti de calitatea serviciilor voastre, va multumim ca sunteti impreuna cu noi de atata timp, si va rugam, chiar va rugam sa ramaneti in continuare cu noi.”

Trebuie sa fim mandri cu totii de tot ceea am realizat impreuna in toti acesti ani si trebuie sa privim cu incredere in viitor.

Potentialul nostru este enorm!

Va multumim,

Sorin, Razvan si Gabi

Echipele EXE Software

Dezvoltare
Adi Cretu

In anul 2018, echipa de dezvoltare a lui Adi a dus mai departe o serie de proiecte deja existente si a finalizat cu succes si unele proiecte noi. Echipa a revitalizat o aplicatie EXE din 2005, BSCServiceRequest, pentru care a primit felicitari din partea JTI.

De asemenea, a castigat si finalizat cu success aplicatiile TRR (Global Tax Risk Register database) si I-secure, in cadrul careia a fost rescris Angular 1.6 la NetCore2.1 si librarii JavaScript. Tot in 2018 s-a continuat cu aplicatia SDG.

Dezvoltare
Robert Profeanu

Pentru echipa lui Robert, una din cele mai importante realizari ale acestui an a fost finalizarea cu succes a aplicatiei Lite. Ulterior, Robert, Andreea si Cornel au fost implicati intr-un alt proiect legat de Lite, dezvoltand un PWA (progressive web application) pentru care au fost folosite tehnologii de ultima generatie, ce inlocuieste aplicatia nativa de iOS. Tot pe Lite, echipa a preluat si partea de suport pentru PWA Launcher, aplicatie nativa iOS.

Intre timp, a fost finalizata pentru Diangi aplicatia de BuyBack, folosita acum in toate punctele Orange din tara. Catre DDM, in 2018, au fost livrate doua aplicatii noi: HR si ExpenseClaims. Si pentru OTP au fost puse in productie doua aplicatii noi, OTP Links si OTP Curier.

In plus, aplicatia de HR a EXE Software a fost extinsa ca functionalitate si este imbunatatita constant.
Anul acesta, echipei s-au alaturat Roxana si Oni.

Dezvoltare
Dacian Socea

Incepand cu luna aprilie, Dacian a predat echipa de Support JTI lui Madalin, preluand dezvoltarea pentru esFields impreuna cu noua sa echipa. Aceasta este alcatuita din Georgiana, care s-a intors de la JTI, Amalia, Alex Petrescu si Mihai Grigore. De asemenea, in luna decembrie acestia au inceput sa lucreze la un proiect nou, si deoarece Dacian a fost in concediu, Georgiana a preluat partea de management.

Dezvoltare
Florin Gheorghe

Anul acesta, in portofoliul echipei au intrat cateva proiecte noi: NTM Costing Tool, NPD Tracker, CMD, GHE, SRA, CMD, CSR. Majoritatea request-urilor au fost incheiate cu succes, fara intarzieri. In anumite situatii, clientii au remarcat activitatea desfasurata de echipa lui Florin, mentionand numeroase aspecte pozitive aparute de-a lungul anului si exprimandu-si dorinta de a continua pe aceeasi linie si in anii urmatori.

In primele luni ale lui 2018, Relu a participat la cursul de Azure, iar anul s-a incheiat cu o vizita de lucru la Geneva, in cadrul unuia din proiectele initiate in acest an. In componenta echipei au avut loc numeroase schimbari, iar membrii care s-au alaturat in 2018 sunt Bogdan Petras si Geanina Stroe.

Support
Madalin Anton

In ceea ce priveste EXE Support Team, activitatile din acest an au fost indreptate exclusiv catre JTI, fiind asigurat suport pentru 52 de aplicatii globale.
In aprilie 2018 a fost adoptata noua formula a acestei echipe: Alin Venescu, Tudor Rudi, Calin Racovita si Madalin Anton, ca team leader. Timp de 5 luni, alaturi de acestia a lucrat si Laura Dima, insa incepand cu luna decembrie, este implicata intr-un proiect pentru Support Canada.

Schimbarea a fost destul de mare, echipa devenind aproape autonoma, deoarece nu mai are nevoie de MMDC JTI pentru a comunica cu clientii. In plus, cu ajutorul lui Razvan Udrea si Lazar Bucur a fost implementat Azure DevOps (VSTS) la nivelul JTI-ului. Toate aplicatiile Azure au fost mutate in VSTS, astfel incat echipa isi poate migra ceea ce dezvolta in mediile DEV si QA ale JTI-ului si se lucreaza pentru extinderea migrarilor catre PROD. Acest lucru ar avea numeroase beneficii atat pentru echipa de suport, cat si pentru celelalte echipe care lucreaza cu JTI, pe parte WEB.

BI Development & Support
Adi Grigore

George, Diana, Nicu, Simona, Ioana, Adriana, Georgiana, Luminita, Daniela, Catalin si nu in ultimul rand Mioara, reprezinta echipa care a inceput anul 2018 cu migrari de proiecte existente pe medii noi, pe toate cele 14 tari in care suntem prezenti. eApprovals, RSD si PAR sunt proiectele web unde au fost adaugate functionalitati si module noi, pe parcursul acestui an. FootPrint este proiectul Power BI construit de la zero si aflat in prezent aproape de migrarea in productie. Proiectele noi si implementarile pe data warehouse in 3 noi tari (UAE, KSA si Columbia), precum si prezenta din ce in ce mai consistenta in Brazilia au facut ca 2018 sa fie un an plin de provocari.

Multumiri merg catre echipa lui Florin, unde echipa de BI a gasit mereu ajutor atunci cand a ramas fara resurse.
„Pasiunea, dorinta de a ajuta, comunicarea si colaborarea sunt lucrurile care ne unesc si ne fac sa privim cu incredere in 2019.”

BI Development & Support
Cosmin Cucu

In ceea ce priveste zona de Support SUA, echipei i s-a alaturat un nou membru, Bogdan Biu fiind inlocuit de Georgiana Marin.
Pentru zona de Support Elvetia, din componenta echipei fac parte Iulia Lucasevici si Teo, care a venit recent, din echipa de testare. Project based, ca membru al noului proiect de data mining, alaturi de acestia va lucra si Bogdan Stanescu. In acest moment, exista negocieri pe un nou proiect pe parte de EDI, ce va necesita dezvoltare si ulterior suport din partea EXE Software.

Cosmin, in calitate de teamleader, le multumeste atat membrilor echipei, cat si celorlalti colegi, avand convingerea ca oricare dintre ei ar veni in ajutor, daca le-ar cere acest lucru. In plus, multumiri speciale merg catre Ovidiu, care a reusit sa impresioneze market-ul prin experienta dobandita pe Canada.

EDI Development & Support
Ovidiu Manolache

Echipei de Support Canada i s-a alaturat, in acest an, Laura Dima. De asemenea, echipa a preluat suportul interfetelor pentru noua aplicatie de comenzi online a JTI Canada, OMS-OCC.

A fost integrat inca un market JTI in aplicatia EDI pentru care oferim dezvoltare si suport – Ploom. In acest moment, echipa e in plin proces de implementare pentru 7 clienti noi US, inclusiv doua market-uri noi, proces ce se va desfasura si de-a lungul anului 2019.

De asemenea, impreuna cu Cosmin Cucu, se urmareste extinderea EDI pe market-ul de Elvetia. Acest lucru presupune un efort comun, prin implementarea unei solutii noi marca EXE, spre deosebire de Canada si US, unde sunt folosite solutii third-party.

TM1
Alina Udrea

Pentru echipa TM1, se poate spune ca 2018 a fost un an al consolidarii, atat din punct de vedere al cunostintelor de TM1, deoarece a crescut numarului certificarilor in cadrul echipei, cat si al relatiilor cu echipa de SAP.

De asemenea, anul 2018 a marcat demararea a doua proiecte importante, proiecte derulate in paralel cu desfasurarea activitatii de suport:

  • Upgrade-ul la noua versiune de TM1, IBM Planning Analytics; prima etapa de testare fiind finalizata cu success;
  • Implementarea proiectului de SAP for Hana, pe partea de TM1; au fost incepute testele si evaluarea modificarilor care vor impacta TM1-ul.

Leaf
Delia Baciu

In 2018, au avut loc doua release-uri majore ale aplicatiei Leaf, care au continut o serie de imbunatatiri ale performantei aplicatiei si fixarea diferitelor probleme raportate.

Aplicatia a fost trecuta pe noul browser, de la Chrome, si s-a lansat cu succes proiectul Agro-Mobility Leaf, din care au facut parte Ioana si Razvan. Tot Razvan, impreuna cu Ionut, a dezvoltat o aplicatie noua, Leaf Point Monitoring, dedicata monitorizarii tuturor mediilor unde se face deployment de Leaf. Alex Mustata a lucrat la SPE (Syncronization Processing Engine), un proiect de sincronizare a datelor de pe un server pe altul, care este acum in etapa de testare, iar Felicia s-a ocupat de generarea scripturilor SQL necesare pentru migrarile din DEV, QA si PROD.

Data Import Tool a fost updatata la versiunea curenta de framework si corelata cu noua structura de baza de date, de catre Andrei. LeafPoint Agro Analytics este o alta aplicatie la care s-a lucrat in acest an, i s-au adaugat functionalitati noi si s-a updatat conform noilor CHGs din aplicatia Leaf implementata de Delia.

Mihai Dumitru e noul membru in echipa Leaf, venit in urma plecarii lui Lazar Bucur.

QA
Manuel Serban

Pentru echipa de QA, principalele proiecte ale anului 2018 au fost: Lite /Lite PWA (proiect foarte apreciat de client, JTI), AI Trade, BAP, esFields, BSC, Green Leaf si aplicatiile pentru JTI Canada. Echipa a testat si cateva aplicatii noi, precum I-secure sau TRR.

Anul 2018 a insemnat pentru echipa de testare invatarea unor noi tehnologii si aprofundarea cunostintelor despre tool-urile de testare automata: Selenium si Jmeter. Cristi a inceput sa invete JavaScript si SQL, Ioana a inceput sa invete jMeter, iar Teo a invatat JavaScript si T-SQL, si chiar a reusit sa creeze un mini joc web folosind cunostintele acumulate. Tot Teo a automatizat verificarea zilnica a siteului EXE cu Selenium si a scris un test automat pentru Request Creation in BAP (tot Selenium). De asemenea, el a creat si o baza de date functionala, astfel avand oportunitatea de a schimba departamentul. De asemenea s-au mai scris teste automate de performanta sau de workflow in mai multe aplicatii: GHE, Green Leaf, CMD, BSC.

In noiembrie, Teo s-a alaturat echipei de BI (suport Elvetia), iar in decembrie in echipa de QA a venit Mihaela Nichifor. Manu este in continuare full time Release Manager in echipa JTI BTS-QT, pentru aplicatia QIMS si proiectul FMS, ocupandu-se si de incident management pe aplicatie.

QA multumeste tuturor echipelor cu care a colaborat in 2018.

Web Design
Andrei Feldi

Pentru echipa de Design, anul 2018 a insemnat un proces continuu de creare a unor interfete grafice intuitive, pentru a satisface nevoile fiecarui client.

In ceea ce priveste partea grafica, in prima jumatate a anului Octav si Andrei au lucrat impreuna cu echipa de Marketing pentru crearea unei identitati mai bune pentru companie, prin realizarea de noi materiale de marketing si refacerea site-ului EXE Software.

Din punct de vedere al web design-ului, Lili si Andrei au fost responsabili pentru aplicatiile JTI venite de la echipele lui Adi Cretu si Adi Grigore: BSC, TRR, iSecure, SDG, eApproval. La inceputul anului, Andrei a participat la finalizarea proiectului Lite, pentru care intreaga echipa a primit felicitari. Un alt proiect important este Delta Sistem, pentru care Lili a creat si implementat mockup-uri.

Alte aplicatii la care a lucrat echipa de design, alaturi de echipa lui Robert, sunt cele create pentru OTP. Un alt lucru ce merita mentionat este implicarea in actualizarea design-ului aplicatiei esFields, pentru a raspunde nevoilor fiecarui client, si crearea design-ului pentru noile functionalitati.

Multumiri merg catre echipele lui Robert, Adi Cretu, Adi Grigore si Dacian Socea, dar si catre Razvan Udrea si Catalin Adam, pentru colaborarile din acest an.

HR
Karina Tatui

Pe parcursul anului 2018 ni s-au alaturat 21 de colegi si am avut alaturi de noi 2 studenti care au facut stagiul de practica, in cadrul echipelor de dezvoltare Web. Astfel, la final de decembrie, echipa EXE a ajuns la 87 de membri.

De asemenea, a fost lansat un chestionar pentru masurarea nivelului de satisfactie din cadrul EXE, iar in urma centralizarii raspunsurilor a fost contruit un plan de actiuni. O parte din acestea au fost deja implementate: acordarea tichetelor de masa folosind un suport electronic, acces la Pluralsight, zile de concediu de odihna in functie de vechimea in companie. Pentru a introduce si alte beneficii, precum programul flexibil si optiunea de a lucra de acasa (maxim doua zile pe luna), a fost refacut si Regulamentul de Ordine Interioara.

Au fost desfasurate actiuni de pozitionare a brand-ului de angajator, in care au fost implicate echipele de HR si Marketing. O parte din colegi au participat la cursuri tehnice (MS Azure) si cursuri de limba engleza, iar in ceea ce priveste evenimentele interne, au fost organizate teambuilding-ul, petrecerea si atelierele de Craciun.
Tot in acest an, componenta echipei de HR s-a schimbat odata cu sosirea Alexandrei.
Multumiri merg catre:

– Robert Profeanu si echipa lui, pentru crearea aplicatiei de HR si pentru tot ajutorul pe care il ofera atunci cand sunt necesare modificari in aplicatie;

– Lili Brad, pentru noul design al aplicatiei de HR;

– Octav Cristea, pentru grafica materialelor prin care sunt anuntate evenimentele interne;

– Marina Cirloiu, pentru tot ajutorul oferit pe partea de employer branding;

– Razvan Udrea, Andrei Feldi si Mihai Dumitru, pentru lansarea BOK;

– Intreaga echipe EXE, care contribuie zilnic la crearea unui mediu atat de placut.

Business analysts
Sorin Cosmescu

Si in acest an a crescut numarul proiectelor in care consultantii nostri au fost implicati pentru implementarea unor solutii cat mai apropiate de nevoile si asteptarile utilizatorilor finali.

Corneliu Babiuc a fost implicat intr-unul din cele mai complexe proiecte JTI, implementarea solutiei Nakisa – o solutie de management a leasingurilor, Manu Serban a continuat sa activeze ca PMO Release Manager pentru JTI, Raluca a revenit in pozitia de consultant pentru suportul si dezvoltarea de aplicatii Excel Macros iar colegii nostri Georgiana Tanase, Dacian Socea si Teo Moderau au activat pe rand ca si consultanti in cadrul echipei MMDC din JTI.

Asa cum era de asteptat, echipa a crescut cu doi membri noi, Geanina si Ovidiu, ei remarcandu-se prin aportul lor in proiecte de dezvoltare cum sunt rescrierea solutiei ERP “Delta” sau dezvoltarea de aplicatii noi precum WMS “Delta” si PPO Benelux.

De asemenea consultantii au sustinut pe parcursul anului 2018 activitatile echipei de vanzari prin analiza cerintelor de business si suportul la realizarea ofertelor de dezvoltare si implementare. Avand in vedere atat nevoia interna de suport in analiza de cerinte de business pe proiectele de dezvoltare cat si cererea actuala de servicii de consultanta venita din partea clientilor existenti, aceasta echipa va creste si in anul 2019.

Sales & Product management
Catalin Adam

In 2018, produsul esFields a fost impartit in trei module separate, pentru a putea adresa nevoi specifice si a putea fi vandut clientilor din zona de vanzari, merchandising sau livrari si servicii in teren.

In ceea ce priveste zona de vanzari, au fost semnate contracte pentru esFields cu Grup 7 Phillips, Grup 7 Vodafone si Alpin 57 Lux, iar pentru servicii de dezvoltare si BI, cu OTP Bank, Sereviso, Meat Systems.

Echipa a inceput anul ca si echipa de hunting, in dorinta de a ajunge la cat mai multi clienti si de a testa in piata oferta noastra comerciala. In momentul de fata, vanzarile se orienteaza catre externalizare si lucram cu colaboratori pentru a crea lead-uri noi, in timp ce echipa interna se va axa pe account management cu conturile existente. Se cauta in continuare oameni care sa se alature si sunt urmarite profile cu un grad mai mare de senioritate.

Multumiri tuturor celor care au sustinut activitatile de mai sus: echipa de Web Design, echipa esFields, echipa administrativa, Bogdan Udrea si Karina.

Marketing
Marina Cirloiu

In acest an, una din principalele activitati a fost refacerea website-ului EXE Software. Impreuna cu echipa de Web Design, am lucrat pentru a avea un site actualizat, atat din punct de vedere al mesajului transmis, cat si la nivel vizual. De asemenea, au fost refacute si materialele de prezentare ale companiei. Desi am renuntat la a colabora cu o singura agentie pentru toate serviciile de marketing, pentru a avea mai multa flexibilitate, campaniile digitale de promovare a serviciilor si produselor EXE se desfasoara in continuare cu ajutorul agentiei The Pharmacy. Am reactivat contul EXE pe platforma Softlead, unde ne prezentam produsele, si avand in vedere ca am devenit parteneri Microsoft Gold, vom folosi si marketplace-ul Microsoft pentru a promova esFields.

In ceea ce priveste activitatile de PR, campaniile au fost continuate si in 2018, avand ca principal scop sustinerea brand-ului companiei si brand-ului de angajator. Aparitiile scrise au fost preluate de publicatii precum Adevarul, start-up.ro, Ziarul Financiar, Wall Street sau Forbes Romania si am avut, in premiera, aparitii video la Adevarul Live si Digi 24.

Support & Logistica
Gabriel Cosmescu

In anul 2018, EXE Software a devenit Microsoft Gold Partner cu competente pe DevOps si Windows & Devices. Multumirile merg catre Mihai Dumitru si Alex Rocas, deoarece acest lucru a fost posibil datorita certificarilor obtinute de ei. A fost finalizata amenajarea camerelor 6, 7, 8 si 9, si a fost instalat mobilier nou in camerele 1, 7 si 8. De asemenea, la inceputul lui 2019 se va incepe si renovarea bucatariei, pentru a obtine un spatiu mai incapator si mai placut.


Ce am mai facut in 2018?

Din dorinta de extindere si diversificare, in anul 2018 EXE Software a devenit sponsorul principal al unei echipe de motociclism viteza, Team BMR.

La nivel intern, a fost introdus un nou Regulament de Ordine Interioara, care permite implementarea schimbarilor privind programul de lucru.

In plus, au fost inceput discutii pentru organizarea unei noi sedinte foto pentru intreaga companie, iar aceasta va avea loc in primele luni din 2019.


2019, un an dedicat consolidarii si extinderii

Si in acest an vom insista in continuare pe mentinerea standardelor de calitate in toate proiectele, fie ele de suport sau dezvoltare, indiferent de tehnologiile utilizate, mai vechi sau recent adoptate.

Conform previziunilor pentru anul 2019, va creste competitia in atragerea de clienti si proiecte noi, atat pe piata interna cat si pe cea externa, si cu siguranta vom gasi lucruri de imbunatatit in ceea ce priveste eficienta in livrarea produselor si serviciilor noastre.

Vom continua extinderea echipei si a spatiilor de lucru si vom urmari sa aprofundam si sa generalizam in companie cunostintele referitoare la tehnologiile recent adoptate. Asa ca, pana la finalul acestui an, tehnologii precum servicii Azure, aplicatii mobile, PowerBI si integrari SAP vor face parte din ofertele standard ale companiei noastre.

esFields, va fi promovat si in 2019, suntem in curs de definitivare a unui parteneriat cu Microsoft in acest sens, atat ca produs in sine, dar si ca un foarte bun exemplu care sa arate capabilitatile noastre de dezvoltare de aplicatii WEB, Mobile si BI.

Pentru atragerea de clienti si proiecte noi este absolut necesara continuarea activitatilor sustinute de echipa de vanzari si marketing, vom adopta o noua strategie, iar vizbilitatea in piata va fi asigurata de colaboratorii nostri din zona de PR.