Bilanțul intermediar de HR în IT, la jumătatea anului

Cum arată situația angajărilor și care sunt principalele provocări, din perspectiva unei companii românești de software

30/08/20213 Minute

Prima jumătate a acestui an a continuat trendul ascendent al angajărilor în domeniul IT, provocările noi fiind acelea legate de procesul de recrutare, arată o analiză a companiei românești EXE Software.

Similar cu alte domenii, selectarea noilor oameni din companii a trecut prin diferite transformări, atât din punct de vedere administrativ, cât și din cel al etapelor de recrutare, totul fiind mutat în spațiul online. Avantajele acestui lucru au constat în eficientizarea timpului și în oferirea unei flexibilități mai mari, aspecte apreciate atât de companii, cât și de angajați.

Pe fondul lucratului remote și a flexibilității dobândite în pandemie, EXE Software și-a lărgit aria de căutare a oamenilor, selectându inclusiv persoane din altă zonă geografică, față de cea încare activează compania.

„După ce, anul trecut, am reușit să mărim aproape toate echipele tehnice și, la finele lui 2020, am atins un număr record de angajați, continuăm trendul de mărire a echipelor și de atragere a noi talente. Acum, lucrăm la dezvoltarea de strategii de atragere a candidaților, dar și de îmbunătățire a experienței participanților la procesul de recrutare.  De aceea, noi încercăm să construim o relație cu posibilii candidați, să le facem cunoscut brandul companiei și să evidențiem de ce suntem o variantă potrivită pentru ei.

Din punct de vedere al modului de lucru, continuăm să colaborăm remote, iar venirile la birou sunt ocazionale, la cererea managerilor de echipă sau a managementului de companie. Cei care preferă să lucreze de la birou au libertatea să o facă, respectând măsurile de protejare împotriva COVID-19 și, în toamnă, sperăm chiar la un eveniment în cadrul companiei, împreună cu oamenii noștri, cărora le pregătim surprize și activități care să ne unească și mai mult”, a completat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

În acest moment, compania are poziții disponibile în zona echipelor de Business Intelligence, unde există roluri deschise atât în cadrul echipelor care folosesc tehnologiile din suita Cognos TM1, cât și în a celor care lucrează cu tehnologia Microsoft. Totodată, se caută oameni și pentru echipele de WEB, Mobile Development (framework .Net, Xamarin) și Business Analysis.

Internship-urile se vor relua, cel mai probabil, începând cu primăvara anului viitor, când compania menționată va organiza un program de pregătire destinat studenților sau proaspăt absolvenților, prin care participanții își vor putea completa cunoștințele dobândite în facultate.