Rail Cargo Group – acces rapid la informații și rapoarte competitive cu esFields

26/07/20184 Minute

Prezentarea Companiei

Rail Cargo Group este unul dintre liderii de piață în ceea ce privește transportul feroviar de mărfuri din România. În acest domeniu, fiecare industrie și fiecare client are cerințe logisitice specifice. De aceea, RailCargo Group oferă soluții customizate de transport feroviar, asigurându-se ca mărfurile sunt transportate în siguranță, și totodata, oferind atenția cuvenită mediului înconjurător. Compania operează atât pe suprafața României, cât și în spațiul dintre Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Mediterană.
Portofoliul Rail Cargo cuprinde o gamă largă de servicii logistice pentru mărfuri periculoase, mărfuri generale și mărfuri vrac, combinate cu trasporturile feroviare și rutiere, fiind completat și de soluții specifice clientului, cum ar fi: pre- și post-organizare.

Provocări

În industria transporturilor de marfă pe calea ferată, un aspect esențial este reprezantat de colectarea, transmiterea și procesarea informațiilor din foile de parcurs într-un timp cât mai scurt. Pentru Rail Cargo, aceasta era o provocare zilnică, întrucat aceste fișe erau completate de mecanici pe suport de hârtie, urmând sa fie depuse la sediu și ulterior prelucrate de un operator. Astfel, viteza de răspuns în cazul unor situații speciale era foarte redusă, iar problemele apărute în desfășurarea operațiunilor de transport nu puteau fi rezolvate în mod eficient.
La nivel central, o altă provocare întâmpinată de Rail Cargo era în cadrul dispeceratului companiei. Pentru a acoperi nevoile operaționale într-un timp cât mai scurt, transparent și obiectiv față de mecanici, repartizarea acestora trebuia să fie automatizată.

Obiective

  • Automatizarea processului de colectare și transmitere a datelor din teren (înlocuirea foilor de parcurs);
  • Centralizarea informațiilor și eficientizarea timpului de răspuns în cazul unor situații speciale;
  • Supravegherea și organizarea angajaților din teren;
  • Gestionarea în timp real a indicatorilor tehnici ai locomotivelor.

Soluții și rezultate

Prin customizări specifice, esFields eficientizează atât activitatea din teren, cât și gestionarea acesteia în sediul central.
Făcând parte dintr-o industrie cu cerințe diverse și specifice, Rail Cargo avea nevoie de o soluție customizată cu o implementare rapidă. EXE Software s-a dovedit a fi alegerea potrivită din punct de vedere al profesionalismului și calității, dar și al coordonării întregului proiect. Astfel, au fost desfășurate mai multe activități, pentru ca soluția esFileds să fie perfect funcțională și să răspundă nevoilor specifice ale Rail Cargo.

Hartă configurabilă

Pentru supravegherea și monitorizarea timpului pentru agenții din teren

Soluție configurabilă

Astfel încat datele din foile de parcurs să poată fi introduse din orice locație, chiar și în condiții de conexiune slabă sau întreruptă la internet

Interfață specială

Pentru dispecerat și management, creată pentru localizarea trenurilor și supravegherea indicatorilor tehnici în timp real.

Clienți

Ce spun clienții noștri

Nu doar că am reușit să adunăm informații de la echipele noastre mult mai rapid, dar avem rapoarte și analize care ne oferă un avantaj competitiv prin creșterea vitezei de reacție și de a lua decizii. Sunt foarte mulțumit că am reușit să găsim o soluție care să ne ajute să ne folosim mult mai bine resursele.

Ovidiu Vizante

Director General la Rail Cargo Group<

În industria noastră, folosirea resurselor și a informațiilor într-un mod inteligent face o mare diferență. Recomand oricând echipa EXE Software și aplicația esFields.

Cătălin Dobre

Traction & Locomotives Maintenance Manager la Rail Cargo Group