Compania românească EXE Software a conturat concluziile celei mai recente serii de internship, evidențiind faptul că a fost una dintre cele mai bune generații de viitori IT-iști care au trecut pragul firmei.

În cadrul stagiului de internship, studenții au avut ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă mediul de lucru într-o companie și să dezvolte mici aplicații, intrând în contact cu noi tehnologii și, pe tot parcursul perioadei petrecute în cadrul firmei, au avut repartizat un mentor, care i-a ghidat și le-a supravegheat evoluția.

„Anul acesta, am avut șase studenți care au fost selectați pentru stagiul de internship din cadrul EXE Software, toți fiind integrați în echipele de Web Development (.Net). Ne-am bucurat să observăm că urma să lucrăm cu oameni creativi, pasionați de dezvoltare web, care sunt motivați să construiască o carieră profesională în IT și pot spune că au fost candidații cu cel mai mare potențial, din ultimii ani.
Din cei șase studenți, trei au rămas în compania noastră, însă doi dintre ai au anunțat, încă de la început, că nu sunt interesați să rămână pe termen lung, fiind concentrați pe continuarea studiilor universitare”, a declarat Karina Tătui (Uță), HR Manager, care a adăugat că, în momentul de față, EXE Software are deschise posturi de specialiști .NET Developers, BI Developers și Account Manager.

Fiecare persoană din internship a fost introdusă în studiul unor concepte și tehnologii despre care s-a preconizat că va avea nevoie mai departe, pe parcursul vieții profesionale alese. Printre altele, studenții au fost încurajați să abordeze o aplicație prin ochii unui utilizator care este non-IT, să aprofundeze cunoștințe de design pattern și best practice structure și să învețe să folosească metodologia Agile.

„Am încercat să insistăm în aprofundarea cunoștințelor despre care am intuit, în perioada interviurilor, că le-ar prinde bine să fie dezvoltate. Ca de fiecare dată, am făcut tot posibilul să găsim un echilibru în coordonarea internilor și să nu primească întotdeauna ajutor, pentru a-i motiva să învețe să investigheze singuri o problemă și a-i determina să rezolve singuri task-uri.  Am încurajat stundenții veniți în internship-uri să facă modificări majore în aplicațiile pe care au lucrat, confruntându-se, astfel, cu o situație reală, în care trebuie să modifice ceva, învățând că fiecare schimbare făcută poate avea un impact în altă parte a aplicației. Ni se pare important ca fiecare student să aibă ocazia să descopere ce parte i se potrivește cel mai bine: FrontEnd, BackEnd sau ipostaza de FullStack Developer.

Chiar am avut o surpriză foarte plăcută, când unul dintre cei alăturați companiei EXE Software, în ultimele luni, a devenit deja un om de bază pentru unul din proiectele noastre și, cu toate că pe foaie este un junior cu numai un an experiență, are deja cunoștințe pentru un middle developer și considerăm că are un potențial uriaș”, a completat Robert Profeanu, Web Development team lead la EXE Software.